Skoči na glavno vsebino

V letošnjem šolskem letu smo se na OŠ Tišina skupaj z učenci podaljšanega bivanja odločili, da spet naredimo nekaj koristnega in smo se tako prijavili na natečaj »Zamaškonjam«. Sodelujemo v dveh kategorijah – Zbiranje zamaškov za Vesele nogice in Izdelava kreativnega Zamaškonjama.

Največ pozornosti in časa smo tako posvetili našemu Zamaškonjamu. Osnova za zbiralnik je bil odpadni stiropor, katerega smo sestavili v obliko slona. Učenci 1. razredov so ga pobarvali in mu dodali še velika ušesa. Dodali smo mu tudi rilec, skozi katerega slon »pogoltne« zamaške. Okrasili so ga še s srčki in mu dali ime »Zaljubljeni slon«. V našega slona bomo sedaj še z večjim veseljem metali zbrane odpadne zamaške. Zraven je še nastala pesmica o njem.

V šoli radi se imamo

in zamaške zbirati znamo.

Rad jih ima tudi naš slon,

ki jih pogoltne za cel kamion.

 Vabimo vse, da zbirate plastične zamaške in jih prinesete v šolo ter tako nahranite našega slona, ki je že pošteno lačen. Ta stoji na hodniku v 1. nadstropju.

Zamaške bomo zbirali do 31. 3. 2023. Podarili jih bomo Društvu Vesele nogice (društvo za otroke in odrasle z motnjami v razvoju).

Učenci OPB in

učiteljica Nina Lovenjak

(Visited 1 times, 1 visits today)
Pripomočki za slabovidne