Mladinska pisateljica ELA PEROCI bi 11. februarja 2022 praznovala stoti rojstni dan. Ob tej obletnici smo na OŠ TIŠINA izvedli v šolski knjižnici KIZ ure v prvem triletju v vseh razredih in na Podružnici v Gederovcih. Za starejše učence pa smo pripravili KNJIŽNI KVIZ na to temo.

Ela Peroci je bila pisateljica, pedagoginja, urednica in novinarka, največji vpliv na njeno pisanje je imelo materinstvo. Njena prva kratka objavljena pravljica je bila MOJ DEŽNIK JE LAHKO BALON – 1955, sledile so ji še PTIČKE SO ODLETELE, SIVA MIŠ, TI LOVIŠ!, ZA LAHKO NOČ IN MUCA COPATARICA – 1957, ki velja za njeno najbolj znano in priljubljeno pravljico, zato smo se z učenci prav o MUCI COPATARICI posebej pogovarjali. Muca copatarica je namesto COPATK skrila čokoladna jajčka, ki so jih učenci z veseljem iskali. Skrita so bila seveda pri knjigah, ki jih je napisala pisateljica.
Pravljice so prevedene tudi v več tujih jezikov. Za svoja dela je v letih 1955 in 1956 prejela Levstikovo nagrado, leta 1971 tudi nagrado Prešernovega sklada. Umrla je 8. novembra 2001 v Ljubljani.

Še nekaj slikovnih utrinkov iz prijetnih uric v knjižnici, ki smo jih preživeli z MUCO COPATARICO.

Knjižničarka, Valerija Trajber

Osnovna šola Tišina

Tišina 4b, 9251 Tišina
(02) 539 16 10
(02) 539 16 11

Podružnica Gederovci

Gederovci 16, 9251 Tišina
(02) 546 28 16
Vodja enote: Gašper GOMBOC

Za vsa vprašanja in ostale informacije smo vam vedno na voljo.

Zadnje obvestilo

Koncert zborov in orkestrov Glasbene šole Murska Sobota

Glasbena šola Murska Sobota vabi na koncert. Več preberite s klikom tukaj – Vabilo koncert orkestrov in zborov 2022  

Zadnji dogodek

Medgeneracijski pohod

Po dveh dolgih letih epidemije, se je letos končno med nas vrnila vseslovenska akcija Simbioza Giba. Ravno ti dve zadnji leti sta nam dokazali, kako pomembno je, da vse življenjske izzive pričakamo v dobri psihofizični kondiciji. Simbioza Giba je nacionalni projekt ozaveščanja in spodbujanja k gibalnim aktivnostim vseh generacij. Zaposleni na OŠ Tišina se zavedamo […]