Skoči na glavno vsebino

V Sloveniji smo tretji petek v novembru tj., 17. 11. 2023, že 13. obeležili Dan slovenske hrane, in to pod geslom: »Kruh za zajtrk-super dan!«. Ob tej priložnosti je na OŠ Tišina potekal naravoslovni dan  z naslovom Tradicionalni slovenski zajtrk.

Učenci OŠ Tišina so najprej po šolskem radiu predstavili pomen Tradicionalnega slovenskega zajtrka in samooskrbe. Glavna tema letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je kruh in s tem pridelava krušnih žit od setve do žetve. O pripravi kruha kot nepogrešljivega živila v prehrani je govoril lastnik Pekarne Omar g. Tonček Omar. Kako pomemben je kruh za zajtrk, s katerim lahko začnemo super dan, sta razmišljali predstavnica Občine Tišina ga. Mateja Celec in pomočnica ravnatelja Hema Hanc, ki sta učencem zaželi dober tek ob slovenskem  zajtrku s kruhom, maslom, medom in jabolkom.

Po zajtrku se je nadaljeval naravoslovni dan z delavnicami po razredih. Učenci od 1. do 5. razreda so risali svojo ilustracijo o Tradicionalnem slovenskem zajtrku z naslovom »Kruh za zajtrk – super dan!«. Nato so brali pravljico Bogata in uboga sestra in se o njej pogovorili.

Učenci so nato po razredih sodelovali v delavnicah: »Skrb za čiste zobe« (Andreja Kos, Maja Koudila ZD MS), »Zdrava prehrana« (Tadeja Puhek Lenart ZD MS), »Gibalne vaje« (Janja Lebarič ZD MS), »Zdrava prehrana« (Andrej Horvat ZD MS), »Kako se sprostim?« (Katja Lebar ZD MS), »Program NEON« (Hema Hanc, Tadeja Recek OŠ Tišina), »Odraščanje« (Simona Emri ZD MS), »Mikroskopiranje« (Antonija Roškar, Mojca Valenko Mesarec OŠ Tišina), »V ospredju so poklici« (OOZ MS), » Postopki oživljanja« (Katja Lebar ZD MS) in »Karierna orientacija« (Urška Žižek OŠ Tišina).

Učenci, gostje (ga. Matejka Celec, Pekarna Omar, čebelarji ČD Tišina, člani  Obrtne zbornice Murska Sobota in člani Zdravstvenega doma Murska Sobota) in predavatelji so naravoslovni dan končali s kosilom v jedilnici. Polni novih spoznaj, znanj in doživetij smo zaključili 13. Dan slovenske hrane.

Sonja Černela

(Visited 13 times, 1 visits today)
Pripomočki za slabovidne