Skoči na glavno vsebino

Pravljično – ustvarjalni krožek je zopet združil moči in nastala je gledališka igrica: »Kakšen čudovit travnik!« Učenci so se prvič zares srečali z gledališčem in z vsemi zahtevami, ki jih morajo v gledališču upoštevati, da potem predstava na odru uspe.

Prva razreda OŠ Tišina sta svojo igralsko vlogo vzela zelo resno in jo dokončno »spilila« na Dramskem maratonu, ki je potekal, 22. 3. in 23. 3. 2024. Učenci so intenzivno vadili za igrico in tako prenočili v šoli. Za mnoge je bila to prava pustolovščina, polna nepozabnih trenutkov in izkušenj.

Vse to pa se je odražalo tudi na odru, saj so igrico 25. 3. 2024 odigrali za starše, kateri so bili potem več kot ponosni na njih. 26. 3. 2024 pa so igrico predstavili še učencem od 2. – 5. razreda in predšolskim otrokom iz vrtca Plavček ter vrtca Lavra.

Glavni nastop pa je bil 27. 3. 2024 na srečanju gledaliških skupin v Puconcih, kjer je mlade gledališčnike opazovala še strokovna ocenjevalka. Učenci so svojo nalogo odlično opravili in suvereno nastopili. Tako bomo kulturno ustvarjalnost mladih na odru spodbujali še naprej.

Hema Hanc

(Visited 58 times, 1 visits today)
Pripomočki za slabovidne