Skoči na glavno vsebino
Šolski sklad

Šolski sklad

Spoštovani starši,

v šolskem življenju se dnevno srečujemo z izzivi, ki ne prizanašajo nikomur.

A prepričanje, da lahko s skupnimi močmi premikamo meje, nas navdihuje in vodi naprej. Otroci so srce naše skupnosti, in prav zato želimo zanje ustvariti okolje, kjer se lahko vsakdo, ne glede na materialne možnosti, enakovredno razvija in sodeluje.

Šolski sklad že vrsto let skrbi za to, da vsakemu otroku zagotovimo osnovne šolske potrebščine, kadar ni mogoče, da bi jih zagotovila družina. Pomaga tudi pri omogočanju skupnih sktivnosti, ki bogatijo življenja naših otrok in jim omogočajo doživetja, ki jih povezujejo ter krepijo njihovo radovednost in ustvarjalnost. Naj spomnimo na lansko leto, ko smo s pomočjo sredstev iz šolskega sklada vsem učencem omogočili obisk Hiše eksperimentov, kar je bila za radovedne mlade raziskovalce neprecenljiva izkušnja.

Poleg tega želimo v prihodnje še bolj prispevati k izboljšanju šolskega okolja in s tem omogočiti učenje tudi na prostem.

Z vašo pomočjo bi lahko zgradili učilnico na prostem, kjer bi otroci obkroženi z naravo lažje raziskovali svet okrog sebe, se sproščali in z veseljem učili.

Zato je pred nami prva akcija zbiranja prostovoljnih prispevkov za šolski sklad. Učenci so v ta namen ustvarjali žalne kamenčke, ki jih bodo v petek, 18. 10. 2024 ponujali pred Osnovno šolo Tišina in POŠ Gederovci. 

Hvala vam že vnaprej za vsak vaš prispevek.  

Lep pozdrav

Ekipa šolskega sklada

Pripomočki za slabovidne