Skoči na glavno vsebino

V soboto, 10. 12. 2022, smo z učenci 7., 8. in 9. razreda obiskali eno izmed najlepše adventno okrašenih mest v Evropi – ZAGREB.

Advent je čaroben čas, ki si ga ne moremo predstavljati brez glasbe. Tudi nas sta spremljali glasba in petje na vožnji v Zagreb. Po prihodu v mestu, smo si najprej ogledali glavne znamenitosti spodnjega in gornjega dela mesnega središča. Sledil je sprehod po najdaljši zagrebški ulici do trga Bana Jelačića. Pot nas je naprej vodila do Markovega trga in cerkve Sv. Marka, simbola Zagreba, ter dalje do Banskih dvorov, kjer ima danes svoje prostore hrvaška vlada. V predelu Kaptol smo si ogledali mestno katedralo, ki velja za pravo neogotsko lepotico.

Celotno našo pot nas je spremljal dež, vendar nam to ni izbrisalo nasmeha z obraza. Smo pa prilagodili naše potovanja, saj smo namesto drsanja obiskali največje nakupovalno središče v Zagrebu. Tam smo se ogreli, okrepčali in razgledali po božično okrašenih trgovinah.

Na koncu pa je sledil še najbolj pričakovan del naše ekskurzije, večerni sprehod med tisočimi lučkami po glavni mestni aveniji in trgih. Posebno doživet je bil naš povratek domov, saj so nas celotno pot spremljale snežinke.

Zapisali: Tadej Madjar, Vladka Koštric Nemec, Manuela Filipič in Igor Prša

(Visited 9 times, 1 visits today)
Pripomočki za slabovidne