Skoči na glavno vsebino

Pred kratkim smo se učenci prvega razreda udeležili srečanja gledaliških skupin, kjer smo predstavljali gledališko igrico z naslovom »Majhno težavo imam,« je rekel medved. Zgodba govori o medvedu, ki ga nihče ne posluša. Nihče si ne vzame časa zanj. Vsi si domišljajo, da vedo, kaj potrebuje. In ko medved skoraj že opusti upanje, se na vsem lepem pojavi čisto navadna muha.

Igralske izkušnje smo pridno nabirali v Kulturni dvorani na Tišini, kjer smo nastopili za druge in tretje razrede ter za predšolsko skupino iz vrtca Plavček ter vrtca Laura (15. 3. 2023 ob 10.00). Predstavili smo se tudi staršem (28. 3. 2023 ob 16.00).

Oba nastopa smo opravili s pozitivno energijo in navdušenjem.

Tako smo se potem lažje odpravili na Srečanje gledaliških skupin v Puconce, ki je potekalo 29. 3. 2023, v Kulturni dvorani. Bili smo zadovoljni, da nam je uspelo doseči cilj – navdušiti in se zraven igrati ter zabavati. Učenci pa so s tem pridobili veliko izkušnjo nastopati na odru, pred občinstvom.

Z nastopom smo bili zelo zadovoljni in bogatejši za nauk, da je v življenju zelo lepo imeti prijatelja.

Območnega srečanja gledaliških skupin v Puconcih smo se udeležili tudi učenci Gledališkega kluba, v katerega so vključeni učenci od 4. do 8. razreda.

Zaigrali smo igrico z naslovom »Skrivnost izginulih črk«, za katero je scenarij napisala učiteljica Sonja Černela. V uvodu knjižni molj in metuljčica ugotovita, da so vse črke izginile. Ni jih v časopisih, pismih, knjigah, reklamah, nikjer jih ni. Molji in metulji so zgroženi, ko odkrivajo, da so vsepovsod ostali prazni listi, da črk ni nikjer, kar pomeni, da svetu grozi katastrofa, saj brez črk ni branja, ni znanja in ni napredka. Učenci so pa tisti, ki se zelo razveselijo dejstva, da črk ni, saj to pomeni, da ni učne snovi, da ni domačih nalog in ni branja. Molji in metulji s pomočjo Vseveda na koncu le osvobodijo črke iz rok in ust črkarskih pošasti, ki so želele pojesti vse črke.

Priprave na nastop so bile zadnja dva tedna precej intenzivne in pogoste, vendar pa se je splačalo potruditi, saj smo uspešno izvedli kar dva nastopa: premierno smo se predstavili staršem, nato pa nastopili na srečanju gledaliških skupin v Puconcih.

Zapisali: Hema Hanc in Vladka Nemec Koštric

(Visited 1 times, 1 visits today)
Pripomočki za slabovidne