Skoči na glavno vsebino

Pevci MPZ Mavrica smo od 30. marca do 2. aprila gostovali na Češkem v mestu Most.

Na pot smo se odpravili v četrtek zjutraj ob osmih. Vožnja na Češko je bila zelo dolga, saj smo se vozili skoraj 10 ur. Večina nas je spala, nekateri pa so opazovali čudovito naravo, ki nas je spremljala med potjo.

Po dolgi, a zanimivi vožnji smo v večernih urah prispeli  v prelepo mesto Most, kjer so nas že čakale družine, pri katerih bomo nastanjeni. Med potjo domov so nam razkazali čudovito mesto in njegove znamenitosti. Po bogati večerji smo se utrujeni odpravili spat.

Zjutraj smo se zbudili v dokaj sončno jutro. Po zajtrku so nas starši prijateljev odpeljali v šolo, kjer so nas že čakale učiteljice. Skupaj smo si ogledali njihovo šolo, potem pa se odpravili na vaje, kjer so nam podrobno predstavili načrt dejavnosti za cel dan. Pogovarjali smo se v angleščini, razumeli pa smo tudi nekaj njihovih besed v češčini. Nekatere besede so zelo ali popolnoma enake našim.

Po ogledu šole in vajah smo se peš odpravili do studia, kjer smo imeli generalko za skupni Spomladanski koncert v cerkvi Marijinega vnebovzetja, ki je najlepša v mestu. Po uspešni vaji smo se odpravili na kosilo v bližnjo restavracijo. Ko smo se najedli, smo se zbrali pred šolo, kjer nas je pobral avtobus in nas odpeljal do cerkve, kjer smo opravili generalko za večerni nastop.

Koncert se je pričel ob 17. 00. Obiskovalci so napolnili cerkev in prisluhnili čudovitemu petju. Zelo smo se izkazali, občinstvo nam je namenilo bučen aplavz.  Po koncertu smo se nekateri s prijatelji in njihovimi družinami odpravili na ogled mesta Most, gradu nad mestom in jezera, za katero domačini pravijo, da je njihovo morje. Utrujeni in polni vtisov smo se odpravili na zaslužen počitek.

Naslednje jutro smo se skupaj s svojimi prijatelji odpravili na celodnevni izlet. Najprej smo se odpeljali do bližnjega mesta Panenský Týnec, kjer smo si ogledali nedograjeno cerkev in si nabrali energijo na energetskih točkah. Pot smo nadaljevali proti mestu Litoměřice, ustavili smo se v čudovitem gradu Libochovice, na koncu pa smo se posladkali v mestni slaščičarni.

Polni vtisov smo se počasi odpravili proti Mostu. Preden smo odšli h gostiteljem, smo se še sprehodili po nakupovalnem centru in nakupili spominke za naša domače.

Alenka Brulc Šiplič

(Visited 1 times, 1 visits today)
Pripomočki za slabovidne