Skoči na glavno vsebino

MESEC SEPTEMBER Z VETROM ZAPLEŠE –
IN PRVOŠOLCEM LASKE POČEŠE;
MALO NA LEVO, MALO NA DESNO,
MALO ZA ŠALO, MALO PA RESNO…
( Tone Pavček)

V petek, 1. septembra so se zopet odprla šolska vrata. Tako kot vsako leto je ta dan najbolj pomemben za prvošolce. Ob 10.00 uri so se pred šolo zbrali prvošolci skupaj s svojimi starši. Bili so vznemirjeni, pa vendar polni pričakovanj.

Letos je na OŠ Tišina 23 prvošolcev. V 1. A razredu jih je 12, njihova razredničarka je Renata Rajnar. V 1. B razredu je 11 učencev, njihova razredničarka je Natalija Pintarič.

Prvošolce so najprej pozdravili drugošolci, ki so jim pripravili krajši program. Sledil je sproščen pozdrav gospoda ravnatelja Janka Duriča, nato pa pozdrav župana Občine Tišina, gospoda Franca Horvata. Slednji jim je ob vstopu v novo šolsko leto izročil zavarovalne police.

Zatem so se prvošolci pogumno, skupaj s svojima razredničarkama, odpravili v svoji učilnici, kjer jih je pričakal papagaj Nande, ki jih bo spremljal skozi celo šolsko leto. Na mizah so jih čakali kovčki z delovnimi zvezki in darilca. Učiteljici sta jih skozi zgodbo popeljali v svet domišljije. Pojedli so šolsko malico in se veseli ter polni novih vtisov s svojimi starši odpravili domov. Verjamemo, da bodo v šoli pridobili veliko znanja in veliko novih prijateljev.

Pa še nekaj utrinkov 1. šolskega dne

Spoštovani starši, vabimo vas, da se v torek, 12. septembra udeležite prvega skupnega roditeljskega sestanka. Vabilo

(Visited 4 times, 1 visits today)
Pripomočki za slabovidne