Skoči na glavno vsebino

Skupina učencev iz petega in šestega razreda se je od srede, 04. 10. 2023, do petka, 06. 10. 2023, udeležila tabora za nadarjene učence: »Tehnike za spodbujanje ustvarjalnosti«. Z nami so bili tudi nadarjeni učenci iz OŠ Gornja Radgona. Tabor je potekal v Mladinskem domu na Hodošu, vodil pa ga je mag. Darko Hederih. Učenci so bili zelo zadovoljni z nastanitvijo kakor tudi z odlično hrano, ki so nam jo vozili iz gostišča »Rudi«.

V četrtek, 5. 10. 2023, smo se z vlakcem odpravili do kmetije »Mali raj« v Dolencih, kjer so imeli učenci priložnost pobližje spoznati nekatere živali. Najbolj zanimive so bile alpake, ki so se jim lahko učenci čisto približali in jih tudi hranili. Učenci so bili zelo veseli tudi številnih mačk, ki so jih lahko božali in crkljali. Na športnem igrišču so spoznali šport petanko in se v skupinah pomerili med seboj. Na koncu tekmovanja so prejeli zelo lepe medalje.

Na taboru so učenci spoznali različne tehnike za spodbujanje ustvarjalnosti (tehnika nenavadnih uporab, tehnika naslavljanja, tehnika zamišljanja posledic,…). Spopadli so se tudi z ustvarjalnostjo v praksi. Večere so si učenci popestrili s tekmovanjem v kvizih.

Zadnji dan so pripravili tudi referate o opravljenem delu in tekmovali, katera skupina bo pripravila najboljšo predstavitev.

Tadeja Recek

(Visited 17 times, 1 visits today)
Pripomočki za slabovidne