Skoči na glavno vsebino

V torek, 7. 3. 2023, smo na šoli gostili predavatelja g. Janeza Pravdiča, specialista za policijsko preventivo in dolgoletnega  vodjo policijskega okoliša iz Velenja. V dopoldanskem času je g. Pravdič izvedel predavanja za učence, in sicer:

  • za učence od 4.  –  6. razreda na temo »O nasilju malo drugače«. Učenci so spoznali zgodbo o dveh maldeničih, ugotavljali pomen prijateljstva in dobrih odnosov z ljudmi ter živalmi, brez nasilja.
  • za učence 7. in 8. razreda na temo  »Ne nasilju«. Učenci so preko preko PPT prezentacije spoznali razne oblike medvrstniškega nasilja (psihično, spletno, fizično in spolno) in zakonska določila za preprečevanje le-tega. Prav tako se je učence opomnilo, da o nasilju spregovorijo ali kot žrtve ali kot očividci. Hkrati je z učenci tekel pogovor o spoštovanju in zaščiti lastnine pred odtujitvijo ter poškodovanjem.
  • za učence 9. razreda na temo »Ne drogam«. Učencem so bile predstavljene dovoljene in prepovedane droge, posledice zlorabe obojih, zakonska določila glede prepovedanih drog ter pozitivne primere uspešnih mladih ljudi, ki uspehe dosegajo brez drog.

Ob 16.30 uri je g. Janez Pravdič izvedel še predavanje za starše »Ne nasilju«. Starši so dobili informacije o tem, kaj sploh je nasilje, kako ukrepati, če se otrok znajde v vlogi žrtve nasilja, zakonske ukrepe zoper nasilnega mladoletnika, …

Svetovalna delavka Tadeja Recek

(Visited 1 times, 1 visits today)
Pripomočki za slabovidne