Skoči na glavno vsebino

V petek, 31. marca 2023, je na OŠ III v Murski Soboti potekalo regijsko tekmovanje iz znanja konstruktorstva in tehnologij obdelav za učence osnovnih šol. OŠ Tišina je zastopalo osem učencev, ki so se s svojimi vrstniki iz drugih pomurskih šol pomerili v spretnosti tehnologij obdelav različnih materialov (papirja, lesa, umetnih snovi in kovin).

V kategoriji »Izdelava izdelka iz papirja« stasodelovali Lena Lapoša in Lija Kukec iz 6.b razreda, ki sta tekmovali posamično.

Lena Lapoša je prejela srebrno sovico za usvojeno 2. mesto in se tako uvrstila na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 13. maja na Pedagoški fakulteti v Ljubljani.

Ročne spretnosti je odlično vnovčila tudi Lija Kukec, ki je pristala na 4. mestu in tako za las zgrešila bronasto sovico.

V kategoriji »Izdelava izdelka iz lesa z uporabo električnega orodja« sta kot ekipa tekmovala Alen Maček in Jakob Majc iz 8.a razreda ter usvojila odlično 4. mesto in prav tako kot Lija za las zgrešila bronasto sovico.

V kategoriji »Izdelava izdelka iz umetnih snovi« sta kot ekipa tekmovala Aljaž Lenarčič in Vid Rogan iz 7.a razreda ter prejela priznanje za sodelovanje.

V kategoriji »Izdelava izdelka iz kovine« sta kot ekipa tekmovala Senn Hozjan in Saša Šlihthuber iz 9.b razreda ter dosegla 3. mesto in prejela bronasti sovici.

Vsem učencem čestitamo za sodelovanje in želimo veliko ustvarjalnosti tudi v prihodnje, Leni pa veliko uspeha in sreče na državnem tekmovanju.

Mentorici:

Antonija Roškar in Melita Bagola

(Visited 10 times, 1 visits today)
Pripomočki za slabovidne