Skoči na glavno vsebino

V  četrtek, 15. 2. 2024,  je na naši šoli potekal 34. Šolski otroški parlament. Osrednja tema parlamenta je bila tudi letos Duševno zdravje otrok in mladih.

Iz vsakega razreda sta se Šolskega parlamenta udeležila po dva predstavnika. Predstavitve so se odvijale v zbornici šole OŠ Tišina. Poleg vseh predstavnikov razreda so bili prisotni tudi ravnatelj, pomočnica ravnatelja, obe svetovalni delavki in učitelj računalništva.

Učenci so na zelo zanimiv način predstavili svoje izdelke. Predstavitve so bile narejene v obliki risbic, plakatov, anketnega vprašalnika, video filma ali PowerPointov. Teme, ki so si jih učenci izbrali pa so bile: Hiške prijaznih besed, Prijateljstvo, Duševno zdravje, Nasilje, Zdravljenje duševnih bolezni, Samopodoba, Čustva in Medsebojni odnosi v šoli.  Vsi prisotni so bili nad predstavitvami zelo navdušeni.

Na koncu je komisija izbrala učenki Klaro Brunec in Urško Hari, ki bosta v sredo, 21.2.2024, na OŠ Puconci zastopali našo šolo na 34. Medobčinskem otroškem parlamentu.

Zapisala:
Aleksandra Žnidarič,
mentorica otroškega parlamenta

(Visited 3 times, 1 visits today)
Pripomočki za slabovidne